Naturopathie

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?

Een verwijsbrief is niet nodig. U kunt direct een afspraak maken bij een natuurgeneeskundige.


Met welke klacht(en) kan ik terecht bij natuurgeneeskunde?

U kunt in principe met iedere klacht terechtkomen  bij natuurgeneeskunde. Iedere natuurgeneeskundige wordt vereist minimum de basisopleiding geneeskunde onder de knie te hebben.

Bij het maken van de eerste afspraak is het verstandig om aan de erkende natuurgeneeskundige te vragen naar  zijn mogelijkheden in verband met de klacht(en) waarvoor u komt.


THERAPIEËN

De manuele therapieën:


  Massagetherapie

  DSR (Dermasegmentale Reflexologie)

  PSR (Podosegmentale Reflexologie)

  MLD (Manuele Lymfedrainage)


Farmacotherapieën:

 

  Kruidengeneeskunde

  Fytotherapeutische middelen

  Acetotherapie

  Apitherapie

  Aromatherapie

  Gemmotherapie

  Enzymtherapie

  Lipidetherapie

  Probioticatherapie


Ondersteunende therapieën

   

  Gastro-intestinale therapieën

  Voedingstherapie

  Bach Bloementherapie

  Relaxatietherapie

  Gesprekstherapie

Mens sana in corpore sano

"Een gezonde geest in een gezond lichaam"


De eerste consultatie duurt ongeveer 1,5 uur.

Uit dit onderzoek krijgen we meer info  zodat we weten wat we kunnen doen en welke behandelingsmethode(n) er  het beste bij u past.

Indien nodig, vraag ik de resultaten van uw bloedonderzoek.


Tarieven:

De prijzen vallen binnen de prijsvork van 2014, vastgelegd door de wettig erkende beroepsvereniging Naturopathica  op de algemene vergadering van 22 maart 2014.


Ziekte en genezing: helende mogelijkheden, behandelingen die de oorzaken aanpakken

 


Oplossingen liggen in de natuurgeneeskunde, een autonome geneeswijze, die de oorzaken van allerlei aandoeningen en ziekten kan wegnemen. Natuurgeneeskunde is het stimuleren van het zelf genezend proces dat ieder lichaam bezit. Ons belaste, geblokkeerde of zieke organen worden met natuurlijke behandelingen gestimuleerd zodat deze gezonder worden. Hierdoor functioneert het zelf genezend vermogen van ons eigen lichaam terug optimaal en bevordert de genezing.


Een volledige genezing gaat er van uit dat we mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel, etc. in balans zijn. Dit kan wanneer de patiënt inzicht verworven heeft en actief de  oorzaak, en de achterliggende oorzaken, aanpakt.

Preventie is belangrijk in de natuurgeneeskunde, wie weet is dit wel het belangrijkste: ‘Liever voorkomen dan genezen!’

Hierbij zijn verschillende natuurgeneeskundige behandelingen nodig.


De natuurgeneeskundige begeleidt zijn patiënt in het proces van zelfgenezing en biedt de patiënt het contact, de informatie en de middelen/methoden die hiervoor nodig zijn.

De middelen die ingezet worden om het zelf genezende vermogen te ondersteunen moeten natuurlijk zijn, mogen niet schaden en/of verslavend zijn.


De mens is een psychosomatische eenheid, de werking berust op lichaam en geest: ‘Mens sana in corpore sano’. Alles wat we hebben heeft zijn functie. Wat er gekomen is(ziekte), kan dus ook terug verdwijnen mits een goede natuurlijke behandeling.

In zeer ernstige of acute situatie verwijzen we u door naar specialisten. Zoals een huisarts u  doorstuurt naar een specialist, werken wij ook op deze manier. We wensen dan ook samen te werken met de reguliere geneeskunde omdat dit een groot pluspunt betekent voor onze cliënten/patiënten.


Werkwijze van Hypocrates :’Behandel de zieke in plaats van de ziekte! ‘